Ingen kan lide at rengøre vinduer. Det er utroligt besværligt og tidskrævende, men det skal gøres for at holde dit hus pænt. Den gode nyhed er, at der findes måder at rengøre vinduer på uden at bruge skrappe kemikalier eller andre materialer, der kan skade miljøet. Her er en kort guide til, hvordan du kan rengøre dine vinduer, samtidig med, at du stadig er miljøvenlig:

Sådan pudser du vinduer

1) Saml alle de nødvendige redskaber – Du skal bruge sæbevand, en indvasker eller svamp, en skraber og sidst, men ikke mindst, en klud til at tørre kanter af med. Når værktøjet er samlet, så er du klar til at gå igang.

2) Rengør først dine vindueskarme og kanter med en våd klud. Dette kan undlades, hvis de ikke er særlig beskidte.

3) Her tager du dit sæbevand, som er vand blandet med lidt opvaskemiddel. Dypper din svamp eller indvasker ned i vandet, og begynder at vaske ruden. Gerne i forskellige retninger og bevægelse, så skridt og snavs, kommer af.

4) Nu skal du have fat i din skraber. Her er det vigtigt, at det ikke er en billig, skæv skraber fra Aldi. Kvaliteten af skraberen har meget at sige, i forhold til, hvor flotte ruderne bliver efterfølgende. Er den skæv, vil den lave striber, som ikke er kønt!

5) Sidste punkt i vinduespudsnings-processen. At tørre din skraber af for vand i din klud, samt kanterne i vinduet, og paneler, hvor vandet er løbet ned. Det er vigtigt, at man hele tiden sørge for, at kluden er tør, så det er en god ide at have masser klude til rådighed.

Tillykke, nu har du pudset dine vinduer selv. Det er simpelt og lige til. Men det kan også være fysisk hårdt, hvis man har mange vinduer i forskellige højder. Denne guide er også et bevis på, at man behøver ikke at bruge unødvendige og skrappe kemikalier for at pudse vinduer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *