Vi er godt inde i sommeren med alt hvad der hører til af sjov og afslapning med venner og familie på ture til stranden, i sommerhus, i parker eller udenbys.

Hvad end den står på, gælder det om at være ude og nyde vejret, når som helst der er mulighed for det.

Og så gælder det om at have sommerlook’et på plads med et par lækre og moderne solbriller. Her skal man dog huske at det ikke kun er looket, som er vigtigt, men også at solbrillerne rent faktisk er effektive til at beskytte øjnene mod de skarpe stråler fra solen.

 

Aviator solbriller – en klassiker

En solbrille, som stadig holder og som man aldrig går galt i byen med, er de klassiske aviator solbriller, eller ”pilot solbriller”, som de også kaldes.

Aviator solbriller stammer faktisk helt tilbage fra 1930’erne, og har været i brug lige siden og især favoriseret af piloter, hvilket også er årsagen til at de kaldes ”pilot solbriller”.

Man kender dem også fra især 80’er filmen ”Top Gun”, hvor Tom Cruise bærer et par hele filmen igennem.

Aviator solbriller har bevaret sin popularitet fordi deres design simpelthen er tidsløst, og derfor går dette stilsikre look aldrig af mode.

 

Nyttig egenskab

Hos BilligBrillen, som er en webshop, der er specialiseret i briller, finder man forskellige modeller af aviator solbriller, som alle har polariserede glas.

Dette gør brillen til et yderst fornuftigt valg, hvis man gerne vil beskytte sine øjne bedst muligt, når man befinder sig i solen.

Det særlige for polaroid solbriller, er at brilleglasset er fremstillet sådan at det filtrerer noget af sollyset fra, så det ikke ryger igennem glasset og ind i øjnene.

Dette gør at man får en god dæmpning af sollyset, men hvor alting samtidig fremstår klart og tydeligt.

Solbriller med polaroide glas gør også at kontrasten mellem lyst og mørkt bliver større, hvilket har den indvirkning at forskellen mellem objekter bliver tydeligere.

Dette gør dem særdeles effektive i specifikke situationer, hvor man måtte have brug for at kunne skelne ting meget klart fra hinanden.

Disse situationer kunne være:

  • når man styrer et fly (når man er pilot)
  • når man kører bil i kraftigt modlys fra solen
  • når man er på havet at sejle – (forhindrer blinding fra solens refleksion i vandet)

Når man er ude at køre bil eller når man styrer et fly og man har solen i øjnene, er polaroid solbriller yderst effektive, da de sørger for at dæmpe sollyset og desuden give en mere skarp kontrast til ting – ligesom de sørger for nærmest helt at fjerne refleksioner, der kan genere og skabe farlige situationer.

Folk der fisker, kender godt til de gener og besvær, der er med refleksioner fra solen i vandet, som kan gøre at man blindes i afgørende øjeblikke, eller fx overser en båd, der kommer mod én.

Med Aviator solbriller med polaroid glas er det nemmere at undgå disse situationer, og samtidig ser man godt ud med et par lækre solbriller i et klassisk look, der fuldender sommer look’et.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *