Der er intet værre end at svede fødderne om sommeren. Det er ubehageligt, det er pinligt, og det kan endda være farligt, hvis du ikke er forsigtig. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at forhindre svedige fødder om sommeren. 

 

Hvorfor får man svedige fødder?

Når du sveder, frigiver din krop en klar, lugtfri væske, der kaldes sved. Sved produceres af kroppens svedkirtler og består hovedsageligt af vand. Det indeholder også små mængder salt, urinstof og andre affaldsprodukter, som filtreres ud af dine nyrer. Dine fødder har flere svedkirtler end nogen anden del af din krop, og derfor er de ofte de første, der begynder at svede. Der er dog flere andre faktorer, der kan bidrage til svedige fødder, herunder motion, varmt vejr og tætsiddende sko. Hvis dine fødder sveder for meget, kan det føre til fodlugt og en øget risiko for svampeinfektioner.

 

Hvorfor lugter svedige fødder?

Der er et par grunde til, at svedige fødder kan lugte dårligt. For det første har sved i sig selv ingen lugt. Men når det kommer i kontakt med bakterier på huden, kan det give en ubehagelig lugt. For det andet kan de sko og sokker, som folk bærer, fange sved og skabe et varmt, fugtigt miljø, som er ideelt for bakterier at trives. Endelig har nogle mennesker naturligt forekommende fodlugt, som skyldes deres genetik eller medicinske forhold. Uanset årsagen er der nogle få ting, der kan gøres for at bekæmpe lugtende fødder.

 

Tips til at undgå svedige fødder

Her er et par tips til at undgå svedige fødder:

-Bær lette, åndbare sokker. Det hjælper med at fjerne sveden og holde dine fødder køligere. Et bud på sådanne sokker kunne være bambussokker.

-Undgå stramme sko. De vil kun holde på varme og fugt og få dine fødder til at svede endnu mere.

-Vælg sko lavet af naturlige materialer. Læder og lærred er gode valg, fordi de giver dine fødder mulighed for at ånde.

– drys talkumpulver eller majsstivelse på dine fødder, inden du tager sokker på. Det hjælper med at absorbere sved og holde dine fødder tørre.

-Hold dine fødder rene og tørre. Vask dem dagligt med vand og sæbe, og sørg for at tørre dem helt, inden du tager sokker eller sko på.

Du kan købe dine bambussokker hos Billigesokker.dk og dermed være på vej mod fødder der ikke er ildelugtende, når du sveder. Du kan ellers se, hvad Billigesokker.dk kan tilbyde her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *