I de første måneder af en babys liv kan man snildt bruge helt op til 10 bleer i døgnet. Det er enormt meget papir og plastik, som vi kommer til at smide ud hver eneste dag. 

Der er kæmpe miljømæssige omkostninger forbundet med engangsbleer, og så er de faktisk heller ikke særlig sunde for babykroppen. Et super godt alternativ er genanvendelige stofbleer, som er skånsomme for både vores planet og vores små børn.

Sunde stofbleer uden kemiske stoffer

Barnenumsen skal pakkes ind i en ble 24 timer i døgnet i de første par år af barnets liv. Det er rigtig mange timer, hvor man skal have ble på. Derfor skal den ble man bruger naturligvis også være en, der er både behagelig og sund at gå med.

Engangsbleer er ofte produceret med en række kemiske stoffer, som ikke er særlig sunde for den sarte babyhud. Stofbleer findes i naturprodukter som bambus eller bomuld, som er både silkeblødt og fri for farlig kemi. Derudover har engangsbleer en tendens til at blive meget varme, da plastikken ikke lader huden ånde. Her er stofbleer både åndbare og gode til at temperaturregulere, så numsen og huden omkring ikke bliver irriteret. 

Det bedste valg for planeten

Vi ved at plastik forurener, og vi forsøger så vidt som muligt at mindske vores forbrug for ikke at skade miljøet. Et alternativt bleskift er et rigtig godt sted at starte, hvis du vil gøre planeten en tjeneste. 

På blot 1-2 år kan du komme til at smide mere end 4000 bleer ud, hvilket udgør omkring 1 ton affald for blot et enkelt barn. Der er altså gode muligheder for at mindske sine CO2 fodaftryk ved at skifte engangsbleen ud med en stofble.

Spar på pengene imens 

Stofbleer er ikke noget der tipper budgettet. Du kan få en god håndfuld stofbleer i god kvalitet for få 100 kroner.

Formålet med stofbleen er, at den naturligvis bliver vasket og genanvendt, så du ikke behøver smide bleer ud på daglig basis. I sidste ende er stofbleer en fantastisk investering, som du sparer gode penge på. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *