Strik er mode. Tro det eller ej. Strik er ikke længere kun noget, der foregår i hjem, hvor der bor ældre mennesker. Strik er kommet frem i gadebilledet, hvor flere og flere ”unge” mennesker har taget den hyggelige hobby til dig.

Hvorfor er strik mode?

Rigtig mange uden for strikkemiljøet spørger sig selv om, hvorfor strik er mode? Strik er mode, fordi det giver mulighed for at skille dig ud og sætte et personligt præg rent tøjstilsmæssigt.

Med strik kan du altså lave dit eget tøj som ingen andre i verden har. Og det er lige præcis den tankegang, der for rigtig mange virker meget tiltalende. Lige nu handler det optimale modebillede meget om at skille sig ud og være meget individualiseret – og det er bl.a. ved at iklæde sig noget unikt. Derfor har det nuværende modebillede faktisk en stor del af ”skylden” for, at strik er blevet så populært blandt yngre mennesker.

Det er blevet moderne at mødes i grupper og strikke

Selvom modebilledet fokuserer meget på det individuelle, så handler strik i nogle tilfælde faktisk om det stik modsatte. I takt med, at flere og flere unge kvinder er begyndt med at strikke, er der begyndt at opstå flere og flere strikkegrupper rundt omkring i landet.

Disse strikkegrupper mødes typisk én gang hver 14. dag eller én gang om måneden for at strikke i fællesskab og dele ud af deres viden og erfaringer. Disse strikkegrupper får utrolig meget socialt ud af at strikke sammen, da de både kan pleje deres hobby og samtidig få konverseret med ligesindede.

Nogle af grupperne laver en såkaldt ”strikkecafe”, hvor de mødes på en cafe, drikker kaffe og selvfølgelig strikker på livet løs. Strikkecafeer er en rigtig god måde at komme i gang med at strikke på. Og så er det rigtig hyggeligt.

Flere og flere online forhandlere af garn og strikkeudstyr vidner om en stigende popularitet

At strik er mode kan også mærkes i erhvervslivet. Flere og flere personer har fået øjnene op for, hvor stort et marked strik og garn er ved at udvikle sig til. Når det ikke længere kun er ældre mennesker som handler garn, så er der pludselig en masse incitament til at gå ind på garnmarkedet og sælge til det lidt yngre publikum.

I løbet af de sidste par år er der kommet en række garnforhandlere online, der alle tilbyder et stort udvalg af garn og strikkeudstyr. Disse forhandlere er uden tvivl opstået i forbindelse med den stigende popularitet om strik.

Bliver strik ved med at være moderne?

Det er meget svært at spå om strik bliver ved med at være moderne. Dog tyder det lige nu på, at popularitet inden for strik endnu ikke har nået sit maks. Der skulle eftersigende være en tendens på vej, hvor også mændene er begyndt at finde strikketøjet frem. Dog går der højst sandsynligt et par år før vi oplever denne tendens i Danmark, men hvis du skal på ferie til en storby, så prøv at holde lidt øje på cafeer og lignende efter unge mænd og kvinder som strikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *