Hvis du strikker eller hækler, er der en god chance for, at du har været i knibe, når du har skullet finde den rigtige garntype til dit projekt. Måske har du ikke noget tilbage fra dit sidste projekt, eller måske er den farve, du har brug for ikke tilgængelig i din lokale håndværksbutik. Uanset årsagen kan det være frustrerende, når du ikke kan finde det, du skal bruge for at fortsætte dit igangværende projekt. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at finde det rette garn, så du kan komme igang igen!

Kig online

En af de bedste måder at finde det rigtige garn til dit projekt på er at kigge på nettet. Der findes en række websteder, der sælger garn, og de har som regel et stort udvalg af farver og typer til rådighed. Dette kan være en god mulighed, hvis du leder efter noget specifikt, eller hvis du ønsker at spare penge ved at købe i løs vægt. Ulempen er, at du ikke kan se og mærke kvaliteten igennem en skærm!

Køb i en fysisk butik

Hvis du ønsker at købe garn i en fysisk butik, er det bedst at gå til en håndværksbutik. Køb garn til din strikkeopskrift hos Garndamen i Nordjylland. Denne butik har normalt et bredt udvalg af farver og typer, og de har sandsynligvis det, du har brug for til dit aktuelle projekt. Ulempen er, at hvis man bor på Sjælland elle fyn, så kan det være en lang køretur ay køre til Nordjylland.

Sådan finder du det rette garn

Garn til hækling og strik findes i forskellige tykkelser, som måles i lag. Antallet af lag bestemmer, hvor tykt eller tyndt garnet er, og det har betydning for det færdige projekt. Hvis du f.eks. laver et halstørklæde, skal du bruge et tykkere garn, så det bliver dejligt varmt. Hvis du laver en sommertop, skal du bruge et tyndere garn for at undgå, at det bliver for tungt og varmt.

Tykkelsen på garnet er også vigtig, hvis du følger et mønster. Mønstret angiver normalt, hvilken type garn du skal bruge, og hvis du ikke har den pågældende type garn, kan du kigge efter noget lignende. Du skal bare sørge for at kontrollere antallet af lag for at sikre dig, at det er det samme eller tykkere end det garn, der er angivet i opskriften

Forskellige garntyper

Der findes en række forskellige garntyper, og de har hver især deres fordele og ulemper. Her er nogle af de mest almindelige typer:

-Garn med kamgarn: Dette er et mellemstort garn, der er perfekt til at strikke trøjer, huer og hatte og tørklæder. Det er også et godt valg til at hækle strømper, trøjer og huer.

-Groft garn: Denne type garn er tykt og perfekt til projekter, der skal være hurtigt færdige. Bulky garn er fantastisk til at lave tæpper, huer og kåber. Fordi denne type garn er så tyk, at det kan være svært at strikke eller hækle med små nåle eller hæklenåle.

-Fint garn: Dette er det perfekte valg til detaljerede projekter som f.eks. kniplingssjaler og dyner. Det er også et godt valg til babytøj, fordi det er let og blødt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *