Indenfor de seneste år, er vi begyndt at have fokus på et grønnere velfærd. Dertil har bambussen for alvor, fået sin berømthed. Bambus er et mere bæredygtig alternativ til plastikken og træ. Det gælder blandt andet indenfor engangsbestik, klude, diverse inventar og tøj af bambus. Bambus har fået et stærkt, miljøvenligt omtale. 

Tøj lavet af bambus – Hvordan? 

Det lyder usansynligt, at et stærkt bambus træ, kan forvandles, til noget blødt tøj, som man kan have på. For eksempel, kan du finde lækre bambus T-shirts, som har et funktionelt, åndbart, og ikke mindst, blødt materiale. For at fremstille tøj af bambus, kræves det, at bambusskud hakkes i små stykker, for derefter at blive blødgjort. Derefter gennemgår det en kemisk proces, som diverse skeptikere har haft for øje. For det kræver nemlig rigtig mange kemikalier, for at fremstille bambustøj. Med i det i mente, så har bambus tøj ellers kun positive egenskaber. 

Hvorfor er bambus så populært? 

Bambus er en plante, som er meget hårdfør. Den kan gro, stort set uden vand, som en af de eneste planter på jorden. Den kan tåle at vokse i ørkenen, men den kan også overleve i et konstant fugtigt, og vådt miljø. Bambus gror fuldstændigt, uden unaturlige pesticider. Bambussen er også en hurtigvoksende plante, så man kan holde en god produktion i gang. Desuden bidrager planten med en god portion CO2, mere end almindelig træer gør, og sidst men ikke mindst, så formere den sig, helt af sig selv. 

Hvorfor vælge bambus tøj? 

Bambus har en høj kvalitet, hvor fibrene i tøjet, er så fine, at det hverken kradser eller irriterer, når man har det på. Det er hurtigttørrende, og åndbart, og er derfor også ideel som sportstøj. Tøj af bambus er 99,8% antibakteriel. Hvilket vil sige, at bakterier ikke har nemt ved at sætte sig i tøjet, selv ikke efter en hård løbetur, hvor tøjet godt kan lugte dårligt. 

Især hvis man har tendens til at svede om fødderne, så kan det være en fordel at investere i nogle sorte bambus strømper. For i dem, kan dine fødder bedre ånde, og du undgår bakterier, svamp og dårlig lugt i skoene. Bambus er allergivenlig, og er især egnet til de personer, som har allergi overfor et vis materiale, eller som har meget følsom og letpåvirkelig, følsom hud. 

Bambussens priser

Hvis du overvejer, at købe tøj lavet af bambus, kan det være på grund af følgende: 

  • Du ønsker at vælge mere miljøvenligt og bæredygtigt
  • Du har følsom eller sygedomspræget hud
  • Du sveder meget og kan godt lide løst og let tøj

Du tænker måske, at tøj lavet af bambus er dyrt, men ikke nødvendigvis. Bambus har en rigtig fin prisklasse, for sit sortiment, omend det er tøj, eller erstatninger for karklude, hårbørster, bestil, så er prisen til at betale. Samtidig med det, er du også med til at mindske forbruget er plastik. Tøj lavet af bambus kan bruges igen og igen, og har en lang holdbarhed. Selvom bambus har et ry for at være bæredygtigt, så gør dig selv den tjeneste, at undersøge producentens bagland. Bambus tekstiler bør komme fra FSC certificeret skove, hvor der tages høje for jordforhold mm. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *