I de seneste år er der kommet et særligt stort fokus på miljøet, og hvordan man som enkelperson kan gøre en forskel, der bl.a. kan være med til at mindske Co2-udslippet. Her er mange blevet bevidste om den ”køb-og-smid-væk”-kultur, som hersker blandt mange mennesker verden over.

Mange har derfor haft et ønske om at gøre op med denne kultur, og derfor investere i bedre og dyre produkter, muligvis med miljøet som omdrejningspunkt, fremfor at købe mange billige produkter, som så skal smide ud inden for en kortere tidsramme.

Miljørigtigt tøj

Et af de områder, hvor der er kommet særlig fokus på er tøjndustrien, hvor man ofte køber nyt og billigt tøj, som har krævet store mængder Co2 at producere samt fragt til de lande, hvor tøjet sælges.

Derudover er det ikke alle tøjproducenter, der anvender farvestoffer, der er gennemtestet og godkendt til at bære mod huden i længere tid ad gangen. Tøjet har derfor både en negativ betydning for ejerens krop, samt miljøet.

Den nyeste trend inden for modeverdenen er derfor ”slow fashion”. Dette betyder helt konkret, at tøjet er produceret med omtanke for fairtrade, miljøet og dyr. Slow fashion gør en stor forskel for miljøet, da tøjet ofte er i en bedre kvalitet samt dyrere i prisen, så folk køber færre stykker tøj, som derimod kan styles på mange forskellige måder.

Sy dit eget tøj

Desværre er det ikke alle, der har mulighed for at købe dyrt tøj i deres omtanke for miljøet, og derfor er der ligeledes kommet et øget fokus på det at lave sit eget tøj enten ved at sy, hækle eller strikke.

Dette mærker mange mindre sy- og garnbutikker også, hvor særligt bomuldsjersey, lynlåse i metermål samt dvs. garn og opskrifter bliver solgt til både nybegyndere og de øvede.

På den måde kan man være med til at gøre tøjet til sit eget, hvor man selv vælger, hvilken farve, snit og længde kjolen, blusen eller bukserne skal have. Dit tøj er derfor speciallavet til dig med fokus på kvalitet og miljøet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *