Vil du være med på den nye mode? Det er bæredygtigt i allerhøjeste grad. Det at klæde sig i tøj, der er bæredygtigt, og samtidig i suveræn god kvalitet højner moralen og samvittigheden. Men hvad er bæredygtigt tøj egentlig? Læs et lille udsnit omkring bæredygtigt tøj her.

Bæredygtigt tøj er allerede langt fremme i skoene. Det ses bl.a. ved udvinding af materialer, såsom det ekstraordinære materiale bambus, som helt fra bambusstamme bliver til noget af det blødeste stof. Det lyder måske lidt banalt at man kan få en hård bambusstamme til at blive til et blødt stof, men det er ganske sandt. Det kan du læse meget mere om hos Klimavenligt-tøj.dk

Klimavenligt-tøj er dit nye foretrukne univers inden for bæredygtigt tøj hvor du få den fornøden viden i form af blogindlæg, videns artikler og anbefalinger til bæredygtige produkter.

Det rette produkt til dig

Er du til afslappende sweatpants til hyggestunderne, til skjorter eller andet så er der masser af inspiration til en bæredygtig tøjstil. Sweatpants i bambus er oplagt, i takt med blødheden i produktet og er du mere til den klassiske bomuld som vi kender, så findes der mange alternative til netop den såkaldte genmodificeret eller konventionelle bomuld. Skift garderoben ud med økologisk bomuld hvorved i hele forsyningskæden der er fokus på bæredygtighed.

Bæredygtige strømper findes der et bredt udvalg af. Der er bl.a. bambusstrømper som har suveræne smarte egenskaber såsom temperaturregulerende, antibakterielle så dine fødder ikke lugter og mange flere spændende egenskaber.

Hvad du skal være opmærksom på ved bæredygtigt tøj

Selvom et produkt har et fancy bæredygtigt mærkat, er det ikke nødvendigvis stensikkert at det hænger sådan sammen. Det er vigtigt at os som forbrugere har fokus på certificeringerne, for netop tekstile certificeringer er relevant at holde øje med og stille krav til at tøjet besidder. Der findes mange forskellige, og du kan finde dem hos Klimavenligt-tøj.

Det er alt fra GOTS-certificeret tøj, FSC-certificeret tøj til den mere velkendte OEKO-Tex hvorved der er meget at være opmærksom på.

Der er mange aspekter i certificeringerne og det er super interessant at nærstudere og blive klogere på hvis man ønsker en bæredygtig fremtid.

Er du klar til bæredygtigt tøj?

Hvis ovennævnte har vækket din interesse, så er det vigtigt at pointere, at det ikke handler om at garderoben skal udskiftes med det samme. Det handler om at lade tøjet udleve sin levetid, fordi os danskere er storforbrugere af tøj. Netop det har Klimavenligt-tøj også fokus på. Det handler om kvalitetsvarer (uden de behøves at koste spidsen af en jetjager). Ved køb af kvalitetsvarer så er levetiden længere og derved udskiftes tøjet sjældnere. Det er bæredygtigt.

Det kan være svært at vurdere om hvorvidt et produkt er lig med kvalitet, men du kan bide dig sikker i, at certificeringerne kan hjælpe dig godt på vej, samt anbefalingerne hos Klimavenligt-tøj er en ekstra venlig hjælp til at finde præcis det du er på udkig efter.

Lad os tage hinanden i hånden og skabe forøget fokus mod bæredygtigt tøj. Det er vigtigt for klimaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *