Gulvfirmaet NC Gulve har gjort mig klogere på netop dette. 

Trægulve har sin helt egen charme, og kan tåle rigtig meget. Det er et yderst solidt og lækkert gulv, men med tiden bliver det altså slidt. Det kan ikke undgås, og det kan derfor betale sig at holde det ved lige, så man ikke ender ud i at skulle have nyt gulv. 

Hos det professionelle gulvfirma NC Gulve, har deres gulvmænd mange års erfaring med at give gamle trægulve nyt liv. De oplever ofte, at dét deres kunder søger rådgivning om er, om de skal investere i et nyt gulv, eller om der kan gøres noget ved det eksisterende, som de har. Og langt de fleste kunder bliver overrasket, når de får af vide, at gulvet kan få nyt liv ved enten en gulvafhøvling og gulvafslibning eller i nogle tilfælde blot en gulvafslibning. Der findes selvfølgelig gulve, som ikke kan reddes, men det hører til de få. Det skyldes, at man ved en gulvafslibning og gulvafhøvling fjerner det øverste lag af gulvet, på den måde når man ned til det helt rene og rå træ, som i princippet vil fremstå som nyt. Man når selvfølgelig på et tidspunkt til et sted, hvor man ikke længere kan fjerne mere, men der skal mange år og mange gulvafslibninger og gulvafhøvlinger til, før man når dertil. Der er selvfølgelig også det element, hvis man ønsker et andet look, så kan det være nødvendigt at skifte gulvet. Dog kan man nå langt med efterbehandling. En efterbehandling er en nødvendighed, når man når ned til det rene og rå træ. Det er det for at beskytte gulvet mod slid og snavs og gøre det modstandsdygtigt. Her er der flere forskellige valgmuligheder, og de giver alle et forskelligt udtryk samt et forskelligt krav om vedligeholdelse. Derfor er det selvfølgelig også en vigtig overvejelse. Man kan blandt andet vælge mellem lud-, olie- eller lakbehandling. En del af disse kommer også i forskellige variationer, ønsker du eksempelvis et lysere gulv, kunne en hvid lak være en idé, og hvis du ikke bryder dig om det blanke look, findes der også efterbehandlinger, som gør gulvet mat. 

Så det er bestemt værd at undersøge mulighederne for gulvbehandling, inden du skifter dit gulv, da det ofte er en billigere og tit også bedre løsning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *